KVKK Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI
VIP MEN CLASS Üretim Toptan İthalat İhracaat Satış Ticaret Şhs Şti.'ye ("VIP MEN")
aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir.
Vip Men Class l, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") m. 10'dan doğan
aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin
ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3 kişilerin dikkatine sunar. Vip
Men işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta
yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.
1) Vip Men’in kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?
Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler
bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca
6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin
korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla
da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.
Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler
Yönetmeliği'nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve
kullanılması gerekmektedir.
2) Vip Men kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?
www.vipmen.com.tr web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin
verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Vip Men tarafından
işlenmektedir.
Vip Men’e ait olan www.vipmen.com.tr web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. çerez;
kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu
cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.
www.vipmen.com.tr ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasalyükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde
belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi
toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.
www.vipmen.com.tr çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf
kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.
www.vipmen.com.tr size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak,
web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi
belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım
geçmişinizi izleyebilmektedir.
www.vipmen.com.tr çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle
veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri
üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.
www.vipmen.com.tr mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır.
Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde
uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek
veya "www.allaboutcookies.org" veya "www.youronlinechoices.eu" adresini ziyaret ederek
kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri
reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil
uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm
işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.
3) İnternet Sitesi çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?
Vip Men’e ait olan www.vipmen.com.tr web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. çerez;
kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu
cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.
www.vipmen.com.tr çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf
kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.
Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere
sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler olup
sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri
doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin "kullanım
ömürlerine" bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.
www.vipmen.com.tr çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama
kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web
sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her
ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web
sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri
içerir.
www.vipmen.com.tr web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama
üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil
uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil
uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.
www.vipmen.com.tr web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil
uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi
çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için "reklam teknolojisini" devreye
sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web
sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil
uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken,web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi
yerleştirilebilir. Vip Men ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan
Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobil
uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz
etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme
seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:
http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect
Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK'sı (Software Development Kit)
kullanılmaktadır.
Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:
Google Chrome
:
Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni
tıklayarak, "çerezler" sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet Explorer
:
Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan "Araçlar"
bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak "izin ver" veya "izin verme" şeklinde çerezleri
yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox:
Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan "menüyü aç" sekmesini
tıklayınız. "Seçenekler" görselini tıklayarak "Gizlilik ve Güvenlik" butonunu kullanarak
çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera :
Tarayıcınızın "Tercihler" bölümünde "Gelişmiş"i seçerek "çerezler"
bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari :
Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "safari" sekmesini seçip, "Gizlilik ve
Güvenlik" Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.
Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez
yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini
ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz
(https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz,
web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web
sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya
erişiminiz sınırlı olabilir.
Vip Men’de yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:
Cookie Service Provider
Cookie İsmi
Cookie Amacı Cookie Tipi
Cookie Süresi
Google_ga
Analytics cihaz bilgisi - Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın
kullanması için
Persistent Cookie
2 Yıl
Google_gaexp
AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie - Google Tag Manager
sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için
Persistent Cookie
85 Gün
Google_gid
Kullanıcı tanımlama için
Persistent
1 Gün
Yandex
_ym_isad
Reklam engelleme tespiti için Persistent Cookie
2 Gün
Yandex
_ym_uid
Kullanıcıları tanımlama için
Persistent Cookie
1 Yıl
Vip Men
AbTesting
A/B Test yönetimi için kullanılan değer bu cookiede
saklanmaktadır.
Persistent Cookie
2 Yıl
Vip Men
WebAbTesting
Coklu A/B Test yönetimi için kullanılan değerler bu
cookiede saklanmaktadır.
Persistent Cookie
2 Yıl
Vip Men
COOKIE_CookieLawInformationPermission Kişisel veri politikalarımıza ait
izinler bu cookiede saklanmaktadır.
Non Persistent Cookie
Tarayıcı oturum süresi
boyunca
Vip Men
COOKIE_Popup
Kullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik veriler bu
cookiede saklanmaktadır.
Persistent Cookie
1 SaatVip Men
COOKIE_TY.Entrance
Login olmuş kullanıcıya ait bilgilerin saklandığı
cookiedir.
Persistent Cookie
1 Ay
Vip Men
COOKIE_TY.FirstVisit
Kullanıcının ilk ziyaret bilgisinin saklandığı
cookiedir.
Persistent Cookie
1 Ay
Vip Men
COOKIE_TY.UserAlreadyLogged
Kullanıcının hali hazırda login olup
olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.
Non Persistent Cookie
Tarayıcı oturum
süresi boyunca
Vip Men
COOKIE_uic
Login olmuş kullanıcıya ait access token olmayan demografik
bilgilerinin saklandığı cookiedir.
Persistent Cookie
30 Dakika
Vip Men
COOKIE_UserAlreadyLogged
Kullanıcının hali hazırda login olup
olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.
Non Persistent Cookie
Tarayıcı oturum
süresi boyunca
Vip Men
COOKIE_UserTypeStatus
Kullanıcıların statulerinin saklandığı cookiedir.
Persistent Cookie
12 Saat
Vip Men
hvtb
Bir kullanıcının daha önce trendyol'u ziyaret edip etmediği bilgisini
veriyor Persistent Cookie
2 Yıl
Vip Men
pid
Kalıcı olarak kullanıcıya verilen ID nin saklandığı cookiedir. Persistent
Cookie 1 Yıl 354 Gün
Vip Men
sid
Kullanıcıya ait session ID değerinin saklandığı cookiedir.
Persistent
Cookie 30 Dakika
Vip Men
SiteHash
Cookielere ait hash bilgisinin saklandığı cookiedir.
Persistent
Cookie 7 Gün
Vip Men
VisitorTypeStatus
Ziyaretçilerin statulerinin saklandığı cookiedir.
Persistent Cookie
Tarayıcı oturum süresi boyunca
Qualaroo
ki_r
Kişinin siteye indiği referrer cookiesi, document.referrer'dan gelir.
Persistent Cookie
5 Yıl
Qualaroo
ki_t
Anket zaman damgaları ve görüntüleme sayılarının bulunduğu
cookiedir.
Persistent Cookie
5 Yıl
Vip Men
NSC_QDJUFTU-IUUQT-XXX.USFOEZPM.DPN
Netscalerda tüm
gruplarda aynı session üzerinden ilerlemek için sticky session bilgisinin saklandığı cookiedir.
Session Cookie
Tarayıcı oturum süresi boyunca
Marketing
utmCampaign30dtemp2
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün
tutmak Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmCampaignGO5d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate
kampanyaları için 5 gün tutmak
Persistent Cookie
5 Gün
Marketing
utmCampaignLT30d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 3 ay tutmak
Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmMedium30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak
Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmMediumGO5d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate
kampanyaları için 5 gün tutmak
Persistent Cookie
5 Gün
Marketing
utmSource30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak
Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmSourceGO5d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate
kampanyaları için 5 gün tutmak
Persistent Cookie
5 Gün
4) Vip Men kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?Vip Men, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek,
saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek,
sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.
Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:
* web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit
etmek,
* iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
* mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri
tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili
müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
* elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve
belgeleri düzenlemek,
* mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri
tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
* kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine
bilgi verebilmek,
* müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, "müşterilerimizin ilgi alanlarını
dikkate alarak" müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi
verebilmek, kampanyaları aktarmak,
* müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan
müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama
ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla
elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
* anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek,
hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
* hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
* yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı
kullanabilmek,
5) Vip Men kişisel verilerinizi nasıl koruyor?
Vip Men ile paylaşılan kişisel veriler, Vip Men gözetimi ve kontrolü altındadır., yürürlükteki
ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla
gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri
sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde
olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette
periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı
her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.
6) Vip Men kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?
Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde
gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere
aktarılmamaktadır.
Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere
mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt
ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için
anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.
üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki
önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri korumapolitikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen
ihlallerden Vip Men sorumlu değildir.
Kişisel verileriniz Vip Men’in hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize,
faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla,
verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla,
müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz
yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz
bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek
için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam
şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla
paylaşılabilmektedir.
7) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'ndan doğan haklarınız nelerdir?
KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;
*
a) işlenip işlenmediğini öğrenme,
*
b) işlenmişse bilgi talep etme,
*
c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
*
d) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3 kişileri bilme,
*
e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
*
f) KVKK'nın 7 maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok
edilmesini isteme,
*
g) aktarıldığı 3 kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan
işlemlerin bildirilmesini isteme,
*
h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir
sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
*
i) KVKK'ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın
giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.
*
j) Başvuru formu için bilgi link
8) Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?
KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Vip Men’in yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu
bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde
sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan
güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size
bildirmek isteriz.
9) Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?
KVKK'nın 4 maddesi uyarınca Vip Menl'in kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma
yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Vip Men yürürlükteki mevzuattan doğan
yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Vip Men’e doğru ve güncel
verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması
halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi
güncellemenizi rica ederiz.
10) Vip Men’e kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?
Kişisel veri saklama ve imha politikamız bulunmaktadır. Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü
soru ve görüşleriniz için [email protected] e-posta adresinden dilediğiniz zaman
ulaşabilirsiniz.11) İletişim Bilgileri
Şirket Unvanı: VIP MEN CLASS Üretim Toptan İthalat İhracaat Satış Ticaret Şhs Şti.
VIP MEN ADRES:
Adres: Meşruiyet Mah Hrand Dink Sok 14/2
ŞİŞLİ / İSTANBUL
Telefon: 0 (212) 246 05 09
Toptan Satış Mail : [email protected]
Adres: Şükran Mh. Emirseyfettin .Sk. No:6/A Meram / Konya
Sabit hat : 0 (332) 350 69 96
Müş Hiz Tel Whatsapp: 0542 212 6 212
Müşteri Hizmetleri: [email protected]
Mevlana V.D. 361 875 664 28
Ticaret Sicil No:
MERSİS Numarası: -
Kayıtlı Elektronik Posta:[email protected]
Telefon No: 0 (332) 350 69 96
Sorumlu Kişi: Hüseyin KesekKİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI
VIP MEN CLASS Üretim Toptan İthalat İhracaat Satış Ticaret Şhs Şti.'ye ("VIP MEN")
aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir.
Vip Men Class l, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") m. 10'dan doğan
aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin
ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3 kişilerin dikkatine sunar. Vip
Men işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta
yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.
1) Vip Men’in kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?
Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler
bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca
6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin
korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla
da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.
Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler
Yönetmeliği'nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve
kullanılması gerekmektedir.
2) Vip Men kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?
www.vipmen.com.tr web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin
verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Vip Men tarafından
işlenmektedir.
Vip Men’e ait olan www.vipmen.com.tr web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. çerez;
kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu
cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.
www.vipmen.com.tr ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasalyükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde
belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi
toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.
www.vipmen.com.tr çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf
kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.
www.vipmen.com.tr size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak,
web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi
belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım
geçmişinizi izleyebilmektedir.
www.vipmen.com.tr çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle
veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri
üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.
www.vipmen.com.tr mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır.
Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde
uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek
veya "www.allaboutcookies.org" veya "www.youronlinechoices.eu" adresini ziyaret ederek
kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri
reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil
uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm
işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.
3) İnternet Sitesi çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?
Vip Men’e ait olan www.vipmen.com.tr web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. çerez;
kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu
cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.
www.vipmen.com.tr çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf
kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.
Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere
sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler olup
sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri
doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin "kullanım
ömürlerine" bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.
www.vipmen.com.tr çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama
kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web
sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her
ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web
sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri
içerir.
www.vipmen.com.tr web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama
üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil
uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil
uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.
www.vipmen.com.tr web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil
uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi
çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için "reklam teknolojisini" devreye
sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web
sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil
uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken,web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi
yerleştirilebilir. Vip Men ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan
Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobil
uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz
etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme
seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:
http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect
Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK'sı (Software Development Kit)
kullanılmaktadır.
Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:
Google Chrome
:
Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni
tıklayarak, "çerezler" sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet Explorer
:
Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan "Araçlar"
bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak "izin ver" veya "izin verme" şeklinde çerezleri
yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox:
Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan "menüyü aç" sekmesini
tıklayınız. "Seçenekler" görselini tıklayarak "Gizlilik ve Güvenlik" butonunu kullanarak
çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera :
Tarayıcınızın "Tercihler" bölümünde "Gelişmiş"i seçerek "çerezler"
bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari :
Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "safari" sekmesini seçip, "Gizlilik ve
Güvenlik" Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.
Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez
yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini
ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz
(https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz,
web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web
sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya
erişiminiz sınırlı olabilir.
Vip Men’de yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:
Cookie Service Provider
Cookie İsmi
Cookie Amacı Cookie Tipi
Cookie Süresi
Google_ga
Analytics cihaz bilgisi - Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın
kullanması için
Persistent Cookie
2 Yıl
Google_gaexp
AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie - Google Tag Manager
sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için
Persistent Cookie
85 Gün
Google_gid
Kullanıcı tanımlama için
Persistent
1 Gün
Yandex
_ym_isad
Reklam engelleme tespiti için Persistent Cookie
2 Gün
Yandex
_ym_uid
Kullanıcıları tanımlama için
Persistent Cookie
1 Yıl
Vip Men
AbTesting
A/B Test yönetimi için kullanılan değer bu cookiede
saklanmaktadır.
Persistent Cookie
2 Yıl
Vip Men
WebAbTesting
Coklu A/B Test yönetimi için kullanılan değerler bu
cookiede saklanmaktadır.
Persistent Cookie
2 Yıl
Vip Men
COOKIE_CookieLawInformationPermission Kişisel veri politikalarımıza ait
izinler bu cookiede saklanmaktadır.
Non Persistent Cookie
Tarayıcı oturum süresi
boyunca
Vip Men
COOKIE_Popup
Kullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik veriler bu
cookiede saklanmaktadır.
Persistent Cookie
1 SaatVip Men
COOKIE_TY.Entrance
Login olmuş kullanıcıya ait bilgilerin saklandığı
cookiedir.
Persistent Cookie
1 Ay
Vip Men
COOKIE_TY.FirstVisit
Kullanıcının ilk ziyaret bilgisinin saklandığı
cookiedir.
Persistent Cookie
1 Ay
Vip Men
COOKIE_TY.UserAlreadyLogged
Kullanıcının hali hazırda login olup
olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.
Non Persistent Cookie
Tarayıcı oturum
süresi boyunca
Vip Men
COOKIE_uic
Login olmuş kullanıcıya ait access token olmayan demografik
bilgilerinin saklandığı cookiedir.
Persistent Cookie
30 Dakika
Vip Men
COOKIE_UserAlreadyLogged
Kullanıcının hali hazırda login olup
olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.
Non Persistent Cookie
Tarayıcı oturum
süresi boyunca
Vip Men
COOKIE_UserTypeStatus
Kullanıcıların statulerinin saklandığı cookiedir.
Persistent Cookie
12 Saat
Vip Men
hvtb
Bir kullanıcının daha önce trendyol'u ziyaret edip etmediği bilgisini
veriyor Persistent Cookie
2 Yıl
Vip Men
pid
Kalıcı olarak kullanıcıya verilen ID nin saklandığı cookiedir. Persistent
Cookie 1 Yıl 354 Gün
Vip Men
sid
Kullanıcıya ait session ID değerinin saklandığı cookiedir.
Persistent
Cookie 30 Dakika
Vip Men
SiteHash
Cookielere ait hash bilgisinin saklandığı cookiedir.
Persistent
Cookie 7 Gün
Vip Men
VisitorTypeStatus
Ziyaretçilerin statulerinin saklandığı cookiedir.
Persistent Cookie
Tarayıcı oturum süresi boyunca
Qualaroo
ki_r
Kişinin siteye indiği referrer cookiesi, document.referrer'dan gelir.
Persistent Cookie
5 Yıl
Qualaroo
ki_t
Anket zaman damgaları ve görüntüleme sayılarının bulunduğu
cookiedir.
Persistent Cookie
5 Yıl
Vip Men
NSC_QDJUFTU-IUUQT-XXX.USFOEZPM.DPN
Netscalerda tüm
gruplarda aynı session üzerinden ilerlemek için sticky session bilgisinin saklandığı cookiedir.
Session Cookie
Tarayıcı oturum süresi boyunca
Marketing
utmCampaign30dtemp2
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün
tutmak Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmCampaignGO5d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate
kampanyaları için 5 gün tutmak
Persistent Cookie
5 Gün
Marketing
utmCampaignLT30d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 3 ay tutmak
Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmMedium30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak
Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmMediumGO5d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate
kampanyaları için 5 gün tutmak
Persistent Cookie
5 Gün
Marketing
utmSource30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak
Persistent Cookie
1 Ay
Marketing
utmSourceGO5d
Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate
kampanyaları için 5 gün tutmak
Persistent Cookie
5 Gün
4) Vip Men kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?Vip Men, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek,
saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek,
sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.
Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:
* web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit
etmek,
* iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
* mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri
tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili
müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
* elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve
belgeleri düzenlemek,
* mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri
tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
* kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine
bilgi verebilmek,
* müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, "müşterilerimizin ilgi alanlarını
dikkate alarak" müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi
verebilmek, kampanyaları aktarmak,
* müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan
müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama
ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla
elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
* anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek,
hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
* hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
* yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı
kullanabilmek,
5) Vip Men kişisel verilerinizi nasıl koruyor?
Vip Men ile paylaşılan kişisel veriler, Vip Men gözetimi ve kontrolü altındadır., yürürlükteki
ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla
gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri
sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde
olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette
periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı
her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.
6) Vip Men kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?
Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde
gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere
aktarılmamaktadır.
Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere
mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt
ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için
anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.
üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki
önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri korumapolitikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen
ihlallerden Vip Men sorumlu değildir.
Kişisel verileriniz Vip Men’in hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize,
faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla,
verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla,
müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz
yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz
bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek
için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam
şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla
paylaşılabilmektedir.
7) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'ndan doğan haklarınız nelerdir?
KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;
*
a) işlenip işlenmediğini öğrenme,
*
b) işlenmişse bilgi talep etme,
*
c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
*
d) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3 kişileri bilme,
*
e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
*
f) KVKK'nın 7 maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok
edilmesini isteme,
*
g) aktarıldığı 3 kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan
işlemlerin bildirilmesini isteme,
*
h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir
sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
*
i) KVKK'ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın
giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.
*
j) Başvuru formu için bilgi link
8) Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?
KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Vip Men’in yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu
bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde
sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan
güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size
bildirmek isteriz.
9) Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?
KVKK'nın 4 maddesi uyarınca Vip Menl'in kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma
yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Vip Men yürürlükteki mevzuattan doğan
yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Vip Men’e doğru ve güncel
verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması
halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi
güncellemenizi rica ederiz.
10) Vip Men’e kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?
Kişisel veri saklama ve imha politikamız bulunmaktadır. Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü
soru ve görüşleriniz için [email protected] e-posta adresinden dilediğiniz zaman
ulaşabilirsiniz.11) İletişim Bilgileri
Şirket Unvanı: VIP MEN CLASS Üretim Toptan İthalat İhracaat Satış Ticaret Şhs Şti.
VIP MEN ADRES:
Toptan Satış Mail : [email protected]
Adres: Şükran Mh. Emirseyfettin .Sk. No:6/A Meram / Konya
Sabit hat : 0 (332) 350 69 96
Müş Hiz Tel Whatsapp: 0542 212 6 212
Müşteri Hizmetleri: [email protected]
Mevlana V.D. 361 875 664 28
Ticaret Sicil No:
MERSİS Numarası: -
Kayıtlı Elektronik Posta:[email protected]
Telefon No: 0 (332) 350 69 96
Sorumlu Kişi: Hüseyin Kesek
Kullanmakta olduğunuz cihaz/web tarayıcısı çerezleri desteklemiyor yada bloke ediyor. Sistemin temel özelliklerinden yararlanabilmek için çerez destekleyen bir tarayıcı kullanmalısınız. Çerez politikamız hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.